3f8ea

Grădinița Dacobots

jocuri educative-limba-romana

Derzelis îi invită pe toți copiii la joacă! Platforma educațională Dacobots.com este spațiul virtual în care preșcolarii pot descoperi bogățiile naturii și fenomenele caracteristice fiecărui anotimp, dezvoltându-și, în același timp, și latura artistică, și pe cea pragmatică! Cele 21 de jocuri educative dedicate copiilor de grădiniță și lansate, până în prezent, pe portalul educațional Dacobots au ca temă principală sosirea toamnei.
Dacobots_Gradinita
Activități

Pe de o parte, activitățile sunt menite să le transmită celor mici cunoștințe de bază despre manifestările meteorologice specifice toamnei, despre obiceiurile pe care oamenii le au în acest anotimp și despre roadele și florile de sezon. În același timp, copiii pot deprinde și alte abilități utile, într-o manieră distractivă pentru ei. De exemplu, numeroase aplicații au drept scop învățarea și folosirea de către preșcolari a cifrelor în situații de zi cu zi. De asemenea, cei mici se pot familiariza cu anumite rețete culinare, precum salata de fructe sau gemul. Nici garderoba de toamnă nu este lăsată la o parte, cei mici trebuind să îmbrace personajul Cri-Cri într-o ținută corespunzătoare vremii ploioase, respectiv celei vântoase. Astfel, ei învață cum să aleagă și pentru ei înșiși articole vestimentare adecvate toamnei. Pe de altă parte, preșcolarii au ocazia de a-și dezvolta ingeniozitatea rezolvând ghicitori și puzzle-uri, sau reconstituind obiecte din părți componente dispersate. Ei pot învăța prin intermediul propriilor descoperiri care sunt caracteristicile anumitor fructe sau legume care se coc toamna și cum se pun acestea la păstrare pentru sezonul rece. Mai mult decât atât, copiii își pot dezvolta simțul estetic prin intermediul unor jocuri în care trebuie să aleagă decorațiuni, să le potrivească între ele, iar apoi să le aplice pe diverse obiecte. Spre exemplu, în cadrul activității educaționale „Ornează vaza!”, preșcolarii trebuie să aleagă două modele ornamentale adecvate, iar apoi să aleagă o culoare de fundal asortată. Pasul final este reprezentat de alegerea unei flori care să completeze decorul. Dacă aveți un calculator, tabletă sau dispozitiv cu Android, IOS, macOS, Windows, Linux, puteți accesa jocurile educative (elearning) din acest portal. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți browser-ul favorit de pe dispozitiv și să mergeți la adresa www.dacobots.com, jocurile și toate funcționalitățile portalului vor merge.
Platforme

Aplicațiile de pe portalul educațional Dacobots.com le dezvoltă celor mici și spiritul organizatoric, și pe cel pragmatic, prin diverse activități în cadrul cărora trebuie să aranjeze obiecte ținând cont fie de dimensiunea lor, fie de formă sau de culoare. Spiritul de obervație le este potențat prin jocuri în care trebuie să observe diferențele dintre două imagini. Pentru că Derzelis s-a gândit la toți copii pământeni și a vrut să le ofere beneficiile acestor jocuri educative tuturor, jocurile sunt disponibile atât în limba română, cât și în limba engleză. În plus, aplicațiile pot fi accesate și de pe televizoarele Samsung Tizen, prin intermediul platformei EduPedia. Derzelis așteaptă cu nerăbdare să-i faci o vizită!
Vă invităm la joc: Portal Dacobots

Shares
//]]>