3f8ea

Întreținerea creierului

intretinerea creierului print

Prin calitatea materialelor de învățare, care este crucială în susținerea demersului pedagogic, echipa Dacobots a creat jocuri interactive pentru copii, cu scopul de a facilita desfășurarea procesului de învățare.
Jocul educațional „Întreținerea creierului” din seria „Puterea creierului” influențează învățarea școlară cu ajutorul strategiilor metacognitive.

În prima etapă sunt prezentate obiceiurile care păstrează creierul sănătos. Copiii învață despre cât de important este să faci mișcare în fiecare zi. Despre faptul ca dopamina îți stimulează atenția și motivația și menține gândurile organizate. Iar datorita exercițiilor fizice, corpul produce mai multe endorfine care îi dau creierului un sentiment de bunăstare. Amintim faptul că pentru a fi curățate toxinele care se formează în timp ce ești treaz, este nevoie de 7 până la 9 ore de somn. Legat de alimentație, creierul are nevoie de Omega 3 pentru a se dezvolta și a funcționa mai bine. Învățarea zilnică, alături de activitațile sociale și organizare, contribuie la obiceiurile care păstrează creierul sănătos.
1
2

În urma prezentării obiceiurilor care păstrează creierul puternic și sănătos, copiii își formulează concluziile și conștientizează consecințele acestora, astfel ei vor contribui activ și conștient pentru o mai bună dezvoltare în plan mintal.

În a doua etapă sunt prezentate activitățile dăunătoare pentru creier. Copiii învață regulile de siguranță, pentru că loviturile la cap îi pot face rău creierului, iar stresul intens scade numărul de celule al creierului. Prea mult zahăr încetinește creierul, afectează capacitatea de a învăța și de a memora lucrurile. Fumatul afectează memoria și capacitatea de procesare lingvistică, dar și consumul de alcool și violența fac parte din factorii nocivi care influențează dezvoltarea creierului.
3
4

În urma prezentării obiceiurilor care păstrează creierul sănătos și a prezentării activităților dăunătoare pentru creier, copiilor le sunt adresate intrebări formulate sub forma unor ghicitori, prin care să facă diferența între obiceiurile sănătoase și nesănătoase pentru creier. Prin acest moment copiii vor demonstra capacitatea de a identifica, evita și rezolva potențialele situații de risc.
5
6

În concluzie, cu ajutorul jocului educațional „Întreținerea creierului”, copiii își însușesc o serie de competențe: competența de a învăța să înveți, competențele digitale, dar și competențele sociale și civice.
Jocul educațional „Întreținerea creierului” îl puteți găsi aici: https://www.dacobots.com/index_ro.html#Intretinerea_creierului

Shares
//]]>