3f8ea

Școala Dacobots

Scoala Dacobots - Web si TV

Bun venit la Școala Dacobots! Vei fi găzduit de cinci roboți creați pe planete îndepărtate – Zalmox, H.E.N.A, L.A.U., G4 și Derzelis. Fascinați de universul și de cultura oamenilor, dar și de ingeniozitatea școlarilor de pe Terra, roboții au decis să rămână printre pământeni și să devină profesori. Ei stau la dispoziția tuturor copiilor isteți oricând, pe portalul educațional Dacobots.com. Portalul cuprinde cinci serii de jocuri educative, ce sunt grupate în funcție de tematică. Astfel, elevii pot parcurge numeroase lecții legate de matematică, știință, sănătate, istorie și limbaj, iar atmosfera de joc asigură o receptare eficientă și rapidă a informațiilor prezentate. Roboții cei prietenoși interacționează cu școlarii și îi ghidează de-a lungul activităților educative, oferindu-le recompense pentru realizările lor și indicații suplimentare atunci când au nevoie. Cu ajutorul acestui portal educațional, elevii pot dobândi noi cunoștințe, și le pot consolida pe cele deprinse la școală, pot aprofunda anumite teme și se pot iniția în noi arii de studiu! Mai mult decât atât, roboții Dacobots le permit școlarilor să parcurgă lecțiile în propriul ritm, transformând învățatul într-o activitate cu adevărat distractivă, lipsită de constrângerile învățământului de tip tradițional. Întrucât celor cinci roboți le displac, în general, constrângerile, ei au decis să elimine orice barieră culturală, expunând lecțiile în limba engleză. Seria Health cuprinde activități prin care cei mici pot învăța de la Derzelis cum să ducă un stil de viață sănătos. Scopul jocurilor educative incluse în această serie este de a-i obișnui pe școlari să facă alegeri înțelepte când vine vorba de nutriție, să evite excesele și să nu se lase păcăliți de aspectul și de gustul unor alimente nesănătoase. De asemenea, ei pot afla care sunt cele cinci grupe alimentare, ce efecte poate avea stresul, ce sunt caloriile, de ce ne plac atât de mult dulciurile și din ce motive ne putem îngrășa.
Personaje Dacobots
Serii educaționale

Seria Math are scopul de a-i familiariza pe școlari cu anumite concepte matematice de bază, precum asociativitatea, distributivitatea și comutativitatea. În plus, după o scurtă călătorie prin Sistemul Solar alături de robotul G4, copiii vor putea face înmulțiri și împărțiri cu o ușurință uimitoare! Parcurgerea seriei Science va fi un prilej pentru elevi să afle care sunt incredibilele capacități ale corpului uman. Ei vor putea explora alături de Zalmox lumea microscopică a neuronilor și a celulelor gliale, a ADN-ului și a ARN-ului, dar și a creierului uman în toată complexitatea lui. Această serie mai înglobează cinci tehnici eficiente de memorare care vor spori și cunoștințele, dar și imaginația elevilor de la Școala Dacobots. Robotul L.A.U. se află, momentan, în revizie tehnică. El este suplinit de Derzelis, ce dezvăluie secretele limbajului în cadrul seriei Language. Călătorind prin cosmos, școlarii vor face o primă oprire ca să împuște meteoriți alături de Max. Cu această ocazie, vor învăța despre verbe. Cea de-a doua oprire va fi la o petrecere cu brioșe galactice. Aici, elevii vor ajuta un extraterestru să se acomodeze condițiilor de pe Terra, învățându-l câte ceva despre substantive. H.E.N.A îi va conduce pe elevi înapoi în timp, către popoarele și imperiile dispărute care au influențat decisiv istoria pâmântenilor. De la spațiul european și Antichitatea greco-latină, la America de Sud și azteci, H.E.N.A. le arată copiilor cum au luat naștere cele mai mari imperii, care a fost evoluția lor și, mai ales, ce le-a cauzat dispariția.
Platforme

Jocurile educaționale sunt disponibile atât pe portalul Dacobots.com, cât și pe Smart TV-uri Samsung Tizen. Dacă aveți un calculator, tabletă sau dispozitiv cu Android, IOS, macOS, Windows, Linux, puteți accesa jocurile educative (elearning) din acest portal. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți browser-ul favorit de pe dispozitiv și să mergeți la adresa www.dacobots.com, jocurile și toate funcționalitățile portalului vor merge. Fiecare activitate educativă în parte este alcătuită din trei secțiuni. Prima dintre acestea este reprezentată de o scurtă expunere pe o anumită temă. În cadrul celei de-a doua secțiuni, cunoștințele proaspăt dobândite sunt consolidate prin intermediul unor întrebări ajutătoare. Cea de-a treia secțiune este destinată evaluării elevilor. Dacă rezultatul obținut este unul bun, copiii primesc drept recompensă o carte de joc pe care este reprezentat un simbol al lecției respective. Tu câte cărți de joc ai strâns până acum?
Vă invităm la joc: Portal Dacobots

Shares
//]]>